0 تا 100 معرفی روش چاپ + معرفی بهترین روش چاپ

روش چاپ

صنعت چاپ را می توان یکی از مهم ترین اختراعات بشر در طول تاریخ دانست که روز به روز تغییر و پیشرفت کرده تا به شکل امروزی درآمده است. صنعت چاپ همچنان نیز در حال پیشرفت است و هر بار روش های چاپ و دستگاه های جدیدی در این زمینه اختراع می شود. از چاپ می توان در تمام صنایع مختلف استفاده نمود. امروزه از متریال بسیار زیاد و متنوعی برای چاپ استفاده شده و چاپ تنها بر روی کاغذ صورت نمی گیرد. در ادامه به بررسی چندین روش چاپ و البته بهترین روش چاپ می پردازیم.

معرفی رایج ترین روش های چاپ

همان طور که گفته روش های چاپ از گذشته تاکنون تغییرات بسیار زیادی داشته اند. امروزه از دستگاه ها و متریال مختلفی برای چاپ استفاده می شود. در حالت کلی چاپ به سه روش مستقیم، غیرمستقیم و غیر تماسی انجام می شود.

  •  مستقیم: در روش های چاپ مستقیم، سطح چاپ شونده به صورت مستقیم با فرم چاپ در تماس است و کار چاپ انجام می شود.
  •  غیر مستقیم: در این روش سطح چاپ شونده به صورت مستقیم با فرم در تماس نیست. ابتدا طرح بر روی سطح دیگری منتقل شده و در نهایت بر روی کاغذ یا هر متریال دیگری چاپ می شود.
  •  غیرتماسی: روش های چاپ غیرتماسی، تماس مستقیم صورت نمی گیرد، بلکه پودر یا جوهر موردنظر بر وری سطح پاشیده می شود. انواع دستگاه های چاپگر لیزری و جوهرافشان به این صورت کار می کنند.

اگر میخواهید با کاربرد مهم شاپینگ بگ اشنا شوید و نکات مهمی رادر این باره بدانید به مقاله نوشته شده ما باعنوان شاپینگ بگ چیست؟  مراجعه نمایید.

انواع روش چاپ

  چاپ یووی چیست؟ مزایا و کاربرد های چاپ UV

در ادامه رایج ترین روش چاپ می پردازیم.

  • چاپ افست یا لیتوگرافی

چاپ افست یا لیتوگرافی رایج ترین روش چاپ است که کیفیت بسیار بالایی داشته و همچنین برای تیراژ های بالا بسیار مناسب است. در این روش فرآیند چاپ به این صورت است که ابتدا تصویر موردنظر بر روی زینک که پلیت های فلزی هستند منتقل می شود. این کار به کمک دستگاه های مخصوص انجام می شود.سیستم رنگی مورد استفاده در این روش، CMYK است که از چهار رنگ زرد، ارغوانی، مشکی و آبی تشکیل می شود. سایر رنگ ها با ترکیب این چهار رنگ ایجاد می شوند. چهار زینک در دستگاه وجود دارد که هر کدام برای یکی از رنگ های گفته شده به کار می روند. زینک ها از برج رنگی عبور کرده تا طرح موردنظر را بر روی کاغذ چاپ کنند.

  • چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال یکی دیگر از روش های چاچ است که به چاپ فوری نیز شناخته می شود. این روش را می توان از جدیدترین روش های چاپ دانست که سرعت و کیفیت بسیار بالایی دارد. البته این روش چاپ برای تیراژ های پایین مناسب است. روش چاپ در نوع دیجیتال به این صورت است که تصویر موردنظر برای دستگاه چاپگر ارسال می شود، سپس دستگاه آن را بر روی کاغذ پیاده می کند.

برای آشنایی با طراحی کارت ویزیت و راهنمای ابعاد و سایز کارت ویزیت استاندارد برای طراحی میتوانید به مقاله سايز كارت ويزيت مراجعه نمایید.

روشهای چاپ

  • چاپ فلکسو

یکی دیگر از روش های بسیار رایج در چاپ که روشی بسیار کاربردی محسوب می شود، روش چاپ فلکسو است. در این روش از پلیت های چاپی قابل انعطاف استفاده می شود. به همین دلیل بر روی انواع مختلف سطوح قابل اجرا است. از آنجایی که چاپ فلکسو به صورت مستقیم بر روی جنس خروجی قرار می گیرد، کیفیت بسیار بالایی دارد. برای چاپ انواع مختلف پاکت، بسته بندی های پلاستیکی، مقوایی، سلفونی، کاغذی و … از این روش چاپ استفاده می شود.

  • چاپ سیلک اسکرین

چاپ سیلک اسکرین نیز یکی از روش های بسیار رایج است که به دلیل نوع مرکب استفاده شده می توان از آن برای انواع مختلف سطوح استفاده کرد. روش این چاپ مشابه چاپ شابلونی است و مرکب مورد استفاده از منافذ باز موجود بر روی پارچه توری عبور می کنند. سپس بر روی سطح قرار گرفته و طرح مورد نظر ایجاد می شود. از این روش چاپ می توان هم به صورت دستی و هم ماشینی استفاده کرد.از مهم ترین مزیت های این روش چاپ این است که بر روی انواع مختلف سطوح مانند چرم، مقوا، نایلون، شیشه، کارتن، کفش، کیف، تابلوف سررسید، پوشاک و …. مناسب است. همین موضوع باعث شده تا در موارد تبلیغاتی نیز بیشترین استفاده از این روش چاپ صورت گیرد.

مزایای تبلیغات چاپی، تبلیغات یک راه حل مناسب برای معرفی محصول یا برند است،برای آشنایی بیشتر با تبلیغات چاپی میتوانید مطلب نوشته شده با عنوان تبلیغات چاپی چیست را مطالعه نمایید.

انواع چاپ

  • چاپ هیلوگراور

یکی از روش های چاپ بسیار جذاب روش هیلوگراور است که در آن تصاویر چاپ شده به صورت برجسته و گود نمایان می شوند. اگر بخواهید از نقش های گود استفاده کنید، باید از سیلندر های فلزی مخصوص و طرح ها و تصاویر با حفره های ذره بینی استفاده می شود. چاپ هیلوگراور نیز کیفیت بسیار بالایی دارد و در تیراژ های بالا نیز استفاده می شود. از این روش چاپ بیشتر برای چاپ مجله، جعبه، کاتالوگ، کاغذ دیواری، روکش طرح چوب، مقوا و … استفاده می شود.

  چاپ کارت ویزیت | 50 مدل کارت ویزیت زیبا و ارزان
  • چاپ ایچینگ

روش چاپ ایچینگ برای چاپ نوشته یا تصویر بر روی فلز استفاده می شود. این روش نیز از روش های رایج چاپ است که بسیار با دوام بوده و از بین نمی رود. برای استفاده از این چاپ باید ابتدا به کمک اسید بر روی فلز موردنظر خوردگی ایجاد شود، سپس طرح بر روی به اجرا دربیاید. ثبت لوگو یا نشان بر روی قطعات فلزی مانند لوازم آشپزخانهف شیرآلات، قطعات خودرو و هواپیما، لوازم پزشکی و … استفاده می شود.

درباره چاپ افست و کاربرد آن چه میدانید، اگر اطلاعات کافی درباره این موضوع ندارید و به دنبال یادگیری درباره این مطلب هستید به مقاله چاپ افست چیست مراجعه نمایید.

  • چاپ تامپو

این روش چاپ در دسته روش های غیر مستقیم و گود قرار می گیرد. دلیل این نامگذاری این است که فرم چاپی با پلیت هیچ گونه تماسی ندارد. انجام عملیات چاپ به کمک بالشتک یا غلتک انجام می شود. به دلیل استفاده از پلیت ها و قالب های گود امکان چاپ بر روی انواع مختلف سطوح منحنی، گرد، محدب و صاف وجود دارد. بیشترین کاربرد این روش چاپ نیز در ظروف یکبار مصرف، قطعات خودرو، لوازم التحریر، لوازم ورزشی، محصولات آرایشی و … است.

انواع روشهای چاپ

  • چاپ لترپرس

این روش چاپ که با نام چاپ ملخی نیز شناخته می شود، از روش های قدیمی چاپ است و چاپ برجسته محسوب می شود. تصاویر و نوشته های موردنظر شما پس از تماس با صفحه یا پلیت به صورت برجسته بر روی سطح موردنظر قرار می گیرند. این چاپ در چهار مرحله صورت می گیرد. ابتدا چیدمان، سپس جایگذاری قفل و چاپ است. مهم ترین کاربرد این روش چاپ برای سربرگ، کارت ویزیت، اعلامیه و … است.

برای آشنایی با کاغذ چاپ میتوانید به مقاله نوشته شده انواع کاغذ چاپ مراجعه نمایید و اطلاعات خود را در این زمینه کامل نمایید.

  چاپ سیلک چیست؟ | مهمترین کاربرد + مزایا و معایب چاپ سیلک

چاپ و روشهای آن

سخن آخر

چاپ اختراع بسیار مهمی در صنعت محسوب می شود که کاربرد های بسیار زیادی دارد. در این مقاله به طور کامل به معرفی انواع روش چاپ، نحوه کار هر کدام و کاربرد آن ها توضیح داده شد. هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را داشته و انتخاب بهترین روش چاپ باید بر اساس کاربرد موردنظر صورت گیرد.

jdivplus
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *